Ministar zdravlja Siniša Varga u posjetu OB Virovitica – počinje opremanje odjela u novoj bolničkoj zgradi

Ministar zdravlja Siniša Varga u posjetu OB Virovitica – počinje opremanje odjela u novoj bolničkoj zgradi

Ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr.med.dent.spec. pokrenuo je elektronskim putem javnu nabavu za opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i Jedinice intenzivnog liječenja te dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica. Nakon postupka javne nabave opremit će se prostor u novoj bolničkoj zgradi, te dnevne bolnice Službi internističkih i kirurških djelatnosti i Odjela za pedijatriju, neurologiju, infektologiju, ginekologiju i porodništvo te oftalmologiju i optometriju.

Riječ je o projektima "Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i Jedinice intenzivnog liječenja u sklopu razvoja dnevne kirurgije Opće bolnice Virovitica" te "Opremanje Dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica" čije je financiranje bolnica nominirala strukturnim fondovima Europske unije. Vrijednost im je 33,3 milijuna kuna, 85% ukupne investicije financirat će Europska unija, a ostatak od 15% Ministarstvo zdravlja. Zahvaljujući projektima, u bolničkoj zgradi koja je izgrađena 2010.godine, ali zbog nedostatka novca do danas nije opremljena, potpuno će se opremiti 5 novih operacijskih dvorana. Jedinica za intenzivno liječenje, uz novi, potpuno opremljen prostor, dobit će 12 novih kreveta, a uz centralnu sterilizaciju, opremit će se i svi, tome odjelu potrebni, prateći prostori i infrastruktura.

Sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko, dr.med., naglasila je kako je riječ o projektima izuzetno važnim za OB Virovitica. " Naši će pacijenti nakon opremanja ovoga prostora i dnevnih bolnica, dolaskom u našu bolnicu dobiti istu razinu usluge kakva je u zemljama članicama Europske unije. Zahvaljujem, zbog toga, ministru prim. Siniši Vargi jer je Ministarstvo zdravlja imalo razumijevanja za potrebe ove bolnice i odobrilo sufinanciranje projekta" kazala je dr. Živko te istaknula da se u operacijskome bloku OB Virovitica na godinu izvede gotovo 11 000 zahvata, a prostor u kojemu su 4 operacijske sale izgrađen je prije 50 godina i od toga vremena nisu rađeni veći zahvati na njegovom uređenju. Novi prostor u funkciji bi, napomenula je, trebao biti za oko 7 mjeseci.

"Za ovo veliko ulaganje zaslužna je isključivo Opća bolnica Virovitica. Nisu sve bolnice u Hrvatskoj bile spremne za europske projekte, dr. Živko i uprava bolnice imali su pripremljen projekt i to je škola svim ostalim bolnicama kako treba raditi" kazao je ministar zdravlja Siniša Varga naglasivši da Hrvatska, kao članica EU, u fondovima na raspolaganju ima 300 milijuna kuna za ulaganje u infrastrukturu, opremu, edukaciju i sve vidove unaprijeđenja zdravlja. Pohvalio je entuzijazam liječnika i medicinskih sestara koji su svojim radom doprinijeli poboljšanju javno zdravstvenih pokazatelja. "Virovitičko- podravska županija ima najviše problema sa smrtnošću od kardiovaskularnih bolesti i to je segment na koji će Ministarstvo zdravlja u sljedećem četverogodišnjem razdoblju staviti poseban naglasak" istaknuo je ministar Varga.

Zahvalnost zbog potpore projektima ministru je uputio i saborski zastupnik Tomislav Žagar naglasivši da su bolnicu stvarale generacije liječnika i medicinskih sestara te da rad sanacijske upraviteljice i njenog tima suradnika dokazuje da Opća bolnica Virovitica ima i sigurnu budućnost.

Posjet OB Virovitica ministar Varga iskoristio je i za obilazak rodilišta kojemu su, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu te poticanju dojenja i kvalitetnog ranog odnosa između roditelja i djece, Ministarstvo zdravlja i Ured UNICEF-a za Hrvatsku obnovili naziv "Rodilište – prijatelj djece."

 • Odluka o izboru kandidata po natječaju od 25. ožujka 2020. godine
  Odluka o izboru kandidata po natječaju od 25. ožujka 2020. godine
  Opširnije
 • Natječaj za zapošljavanje doktora medicine
  Natječaj za zapošljavanje doktora medicine
  Opširnije
 • Odluka o izboru kandidata za radno mjesto dr. med. spec. neurologije
  Odluka o izboru kandidata za radno mjesto dr. med. spec. neurologije
  Opširnije
 • OBAVIJEST o načinu rada Opće bolnice Virovitica za vrijeme pandemije KORONA virusa
  OBAVIJEST o načinu rada Opće bolnice Virovitica za vrijeme pandemije KORONA virusa
  Opširnije
 • Hrvatska komora medicinskih sestara donijela nove odluke zbog pandemije koronavirusom
  Hrvatska komora medicinskih sestara donijela nove odluke zbog pandemije koronavirusom
  Opširnije